Most nem a diákok készítik a tankenyérbolt áruit
Kedvenc termékek közé tartozik a kenyér, a kifli és a rétes, ezek fogynak el általában leggyorsabban. Most a diákokat online oktatják az intézmény pedagógusai, így nem ők készítik a finomságokat: kisebb a termékpaletta, és hamar el is fogy a készlet. Dél körül már alig van áru a polcokon.
Németh Endre, a Szombathelyi Élelmiszeripari és Földmérési Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium tanműhely vezetője elmondta, hogy a diákok hiányával most a technikai személyzet állítja elő a termékeket. Hozzátette, nem tudnak annyit előállítani, hiszen nincsenek sokan, akik ezzel foglalkoznának, ezért van úgy, hogy elfogy az áru egy óra előtt. Ilyenkor sajnos ki van írva, hogy a készlet erejéig tartanak nyitva.
A tanműhely egy percre sem állt le, ahogy a tanítás is folyamatos. Kondics Ferenc igazgató szerint nehéz jósolni, de valószínűleg az oktatás június 15-én a digitális oktatási formában zárul majd. Most annak a feltételeit szeretnék megteremteni, hogy az összefüggő nyári gyakorlatot már itt, a tanüzemben tudják a tanulók teljesíteni.
A digitális oktatási forma egyébként az intézmény összes, mintegy félszáz diákja szerint gördülékenyen működik a felmérések szerint - tette hozzá az igazgató.
A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.