Klasszikus linzer – karácsonyra hangolva
Rénszarvaslinzer
Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
20 dkg puha vaj
10 dkg porcukor
1 db tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
fél citrom reszelt héja
1 teáskanál sütőpor
200 g Nutella
50 g tejcsokoládé
A lisztet, porcukrot, sütőport, a citrom héját és a vaníliás cukrot összemorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, és egynemű, sima tésztává gyúrjuk. A tésztát fél órát pihentetjük a hűtőben, majd kör alakú kiszúróval/pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk. Párban tesszük a tésztakorongokat a sütőpapírral bélelt sütőlemezre, és a párok egyik tagjának a közepébe egy-egy kisebb kört szúrunk ki.
180 fokos sütőben, alul-felül sütéssel 10-12 percet sütjük.
Ha kihűlt, nutellát töltünk a korongpárok közé: a kis, nutellás körök lesznek a rénszarvasok arcai, ezeket tovább díszítjük. Fekete marcipánból/fondantmasszából szemeket teszünk rájuk, piros fondantmasszából/marcipánból pedig orrot. Az agancsait olvasztott tejcsokiból, habzsák segítségével nyomjuk a sütik szélére. Vidám sütést és jó étvágyat hozzá!
Fotó: Szécsi Tímea
A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.