Savaria Gourmet Piknik 2020: sztárséfek a Csónakázótó szigetén
Tavasszal, május elején megnyílik a Csónakázótó szigete az ínyencek előtt. A sajtótájékoztatóval egybekötött előadáson kiderült, hogy a Savaria Gourmet Pikniket hagyományteremtő szándékkal szervezi meg Németh Gyula a Savaria Turizmus Nonprofit Kft.-vel közösen, a város támogatásával.
Farkas Mónika marketingmenedzser elmondta, hogy a rendezvény természetesen kulturális célt is szolgál. Úgy gondolják, hogy Szombathely vevő ezekre a fesztiválokra, hiszen akár a Savaria Karnevált nézzük, akár más streetfood fesztivált a Fő téren, ezeket mindig nagyon sok ember látogatja.
A fesztiválon francia, olasz, osztrák és hazai éttermek is megmutatják tudásukat: Bocuse d’or és Michelin-díjas séfek is készítenek finomságokat az ínyenceknek. A szervezők szerint itt nemcsak ételek lesznek, hanem “AZ” ételek. Fulvio Er Puchos Pischedda 32 éves olasz származású séf már nagyon készül a bemutatóra.
- A karrieremet 20 éves koromban kezdtem nagynevű francia Michelin-csillagos éttermekben. A stílusom egyszerű, figyelek a nyersanyagok minőségére, amiből főzök. Nagymamám főztje, szenvedélye nagyban befolyásolt, ezt szeretném elhozni a magyar vendégeknek, és megismertetni önöket a konyhámmal, szenvedélyemmel.
A szigetre kis faházakban települnek ki a sztárszakácsok, minden tekintetben különleges élmény lesz az ételek jellege, az alapanyagok, a felszolgálás. Lesz játszótér, VIP-szektor és több csapatverseny is. A kétnapos rendezvényen mintegy hatezer vendégre számítanak. A kezdet is igen látványos lesz: egy óriási, 300 kilós tonhalat bontanak fel a közönség előtt. Két színpadon zajlanak majd a programok.
Farkas Mónika hozzátette, hogy az egyik színpadon a séfjek tartanak bemutatót óránként, a másikon zenei fellépők lesznek. Nem koncert stílusban kell elképzelni, hanem aláfestő zene szól majd a szigeten egész végig, lesz jazz, zongora, gitár.
A tájékoztatón az esemény főszervezője, Németh Gyula a környezetvédelmi szempontokról is beszélt: azt kérte, a résztvevők kerüljék a műanyag szemetet, valamint a fertőtlenítésről és a helyes hulladékkezelésről is szó esett.
A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.