km/óra
  2024.10.22., kedd  •  Előd napja
Kedden forgalomkorlátozás lesz több utcában is Szombathelyen

Kedden forgalomkorlátozás lesz több utcában is Szombathelyen

Az 56-os megemlékezés zavartalan lebonyolítása érdekében.

Október 22-én, kedden tartja Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulója alkalmából és az elesett szombathelyi nemzetőrök emlékére tartandó városi megemlékezését. Az ünnepség zavartalan lebonyolítása érdekében az alábbi időpontban és helyen forgalomkorlátozás lesz.

 

16.30-tól 17.50-ig Nemzetőrök Emléktáblája (56-osok tere): 

  • A Széll Kálmán utca 56-osok tere és Welther Károly utca közötti szakasza lezárásra kerül. 
  • A Széll Kálmán utcából csak kifordulni lehet a Vörösmarty Mihály utcára, egyenesen a Vasútállomás felé lezárásra kerül az utca.
  • A Vörösmarty Mihály utcáról a jobbra, illetve a balra kanyarodás a Széll Kálmán utcára a Vasútállomás irányába nem engedélyezett, a forgalom csak egyenesen haladhat.

A rendőrség a fenti helyszíneken ezen idő alatt mindennemű gépjárműforgalmat elterel.

 

VÁLTOZÁSOK AZ AUTÓBUSZ KÖZLEKEDÉSBEN

A helyijáratos autóbuszok közlekedése a megemlékezések ideje alatt az alábbiak szerint módosul:

2024. október 22-én (kedden) 16:30-tól előreláthatólag 17:50-ig a Széll Kálmán utca lezárásra kerül az 56-osok tere és a Welther Károly utca között.

  • Az említett időszakban az 1U, 2A, 5, 6, 7, 9, 12, 21, 22, 23, 25, 27, 29A, 30Y és 10H járatok terelt útvonalon közlekednek.
  • Az 1U, 5, 12, 21, 22, 23 és 25 járatok a Vasútállomás, Bogát, illetve a Minerva lakópark felé a Berzsenyi könyvtár és a Vasútállomás megállóhelyek között a Honvéd út – Semmelweis Ignác utca – Vasút utca útvonalon közlekednek. Kimaradó megállóhelyek: Savaria Nagyszálló, 56-osok tere (Széll Kálmán utca)
  • A 2A, 6, 7, 9, 12, 21, 27, 29A, 30Y és 10H járatok a Vasútállomás, Minerva lakópark, Zanat, Herény, illetve az iVy Technology Kft. felé az Aluljáró (Thököly utca) és a Vasútállomás megállóhelyek között a Szent Márton utca – Nádasdy Ferenc utca – Széll Kálmán utca útvonalon közlekednek. Kimaradó megállóhely: 56-osok tere (Széll Kálmán utca)

A lezárás miatt az érintett vonalakon menetidő-növekedés várható!

 

Országos és Regionális járatokat érintő változások:

A VOLÁNBUSZ Közlekedési zártkörűen működő Részvénytársaság tájékoztatása szerint az érintett ideiglenes forgalomkorlátozás autóbuszaik közlekedésében minimális útvonalváltozást eredményez, azonban az megállóhely kihagyással nem jár, így utasaik eljutási lehetőségeiben változást nem okoz.

 

Az ünnepségek befejezése után áll vissza az eredeti forgalmi rend. A rendezők a lakosság és az utazóközönség türelmét és megértését kérik.

 

Fotó: Nagy Jácint

kapcsolódó cikkek
Így emlékezik idén Szombathely az 1956-os forradalom és szabadságharcra
Így emlékezik idén Szombathely az 1956-os forradalom és szabadságharcra
Beszédet mond dr. Nemény András polgármester és dr. Danka Lajos városi képviselő.
címkék
kapcsolódó cikkek
Így emlékezik idén Szombathely az 1956-os forradalom és szabadságharcra
Így emlékezik idén Szombathely az 1956-os forradalom és szabadságharcra
Beszédet mond dr. Nemény András polgármester és dr. Danka Lajos városi képviselő.
Savaria Fórum 33. évfolyam 36. szám - 2024.10.18.
Savaria Fórum 33. évfolyam 36. szám - 2024.10.18.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Ebből a szombathelyi gimnáziumból tanulnak tovább a legtöbben az ELTE-n
Ezüst Eötvös-díjat kapott a Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium az ELTE interaktív pályaválasztó fesztiválján, az ELTEfeszten.
Csodájára járnak az egzotikus szombathelyi kertnek: kenguruk ugrálnak a tyúkok között
Mindig is az egzotikus állatok megszállottja volt a szombathelyi Varga Tamás, azt azonban álmában sem gondolta, hogy egyszer majd kengurukkal osztja meg udvarát. Jelenleg már 20 kenguru legel a tyúkokkal a közös udvaron, írja a hellovidek.hu.
Bődületes összegbe kerülne Szombathely cserére megérett víziközmű-hálózatainak kiváltása
Szombathelyen évi 10-12 kilométernyi víz- és szennyvíz gerincvezeték felújítás lenne sürgető, de a legrégebbi öntött vas, beton, azbeszt-cement, acél és horganyzott anyagokból készült csövek kiváltása is már nagyon időszerű. Az elöregedett vízi közmű gerincvezeték hálózat hossza a városban mintegy 320 kilométernyi, ezeket kicserélni majdnem annyiba kerülne, mint Szombathely kétévnyi teljes költségvetése.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Elvitték minden idők legnagyobb ötöslottó nyereményét
Harminchárom hét halmozódás után egy játékos elvitte az ötöslottó eddigi legnagyobb nyereményét, 6,613 milliárd forintot, a nyertesnek a sorsolás másnapjától számított 90 napon belül kell jelentkeznie a nemzeti lottótársaságnál - tájékoztatott a Szerencsejáték Zrt.