km/óra
  2025.03.02., vasárnap  •  Lujza napja
A fagylalt hódoló számtalan ízvariáció közül választhanak

A fagylalt hódoló számtalan ízvariáció közül választhanak

A nyár kedvenc édessége a hűsítő fagylalt, hódolói nagy választéknak örvendhetnek Szombathelyen is. A korábbi nagy klasszikusok, mint vanília, csokoládé, citrom, most is a dobogó tetején állnak.

 

Van, aki a gombócosra és van, aki a tekerősre esküszik. Van, ahol mindenki magát szolgálhatja ki, ami szintén egy pluszélményt jelenthet, még, ha nem is annyira tökéletes a végeredmény. A fagylaltok ízének sokszor már csak a kreativitás szab határt. Van, hogy az elképzelhetetlen ízkombinációk nem aratnak sikert, de előfordul az is, hogy az lesz az év íze, ami minden szezonban visszatér. De a minőségi alapanyag igazán fontos, ezt vallja Tóth Zoltán, a Deck Stég Bisztro üzletvezetője, aki az SZTV-nek elárulta, hogy a pisztáciájuk Bronte-ból érkezik, a sós mogyoróhoz pedig piemonte mogyorót használnak. Úgy tapasztalják, hogy a sós ízek most nagyon-nagyon kedveltek.


A kávé rajongói pedig halmozhatják az élvezeteket: számtalan ízesítésben kérhető a jegeskávé vagy kevésbé ismert a presszó kávéba olvadó vaníliás gombóc, azaz az affogato kávé. De abban mindenki egyetért, hogy akár strandolás vagy városnézés közben, jó élmény, a közös fagyizás.
 

címkék
Savaria Fórum 34. évfolyam 6. szám - 2025.02.28.
Savaria Fórum 34. évfolyam 6. szám - 2025.02.28.
tematikus oldalak