A pálinka titkairól szóló könyvet mutatnak be a Savaria Múzeumban
„A gyümölcspálinka spiritualitása leginkább ebben a kifejezésben ragadható meg: gyümölcsbe zárt idő. És persze: gyümölcsbe zárt tér. Az ember az idő és a tér keresztmetszetében él” – áll a Vasi Múzeumbarát Egylet meghívójában, melyben a Tanulmányok a házi pálinkáról című könyvet ismertető beszélgetésre invitálnak.
A házi készítésű gyümölcspárlatok kultúrája, értelmezése a Balaton vidékén a 20. század II. felétől alcímet viselő kötetet a szerzők közül Gyanó Szilvia néprajzos-muzeológus (Thúry György Múzeum, Nagykanizsa), dr. Illés Péter etnológus (Savaria Múzeum) és Komoróczy Lajos agrármérnök, okleveles pálinkász ismertetik.
Az esemény december 4-én, szerdán 17 órakor kezdődik a Savaria Múzeumban.
Címlapfotó: Pixabay
A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.