8.9
  
2.58
km/óra
  2025.04.10., csütörtök  •  Zsolt napja
Húsvétra hangoló: sonkakóstolóval várta vásárlóit a szombathelyi piac

Húsvétra hangoló: sonkakóstolóval várta vásárlóit a szombathelyi piac

A Szombathelyi Városi Vásárcsarnok 50. évfordulója alkalmából ezúttal sonkakóstolóval várta vásárlóit:  a sonka-, csülök-, tarjafalatok mellé természetesen kalács és tojás is járt, megkönnyítve a választást, melyikből kerüljön idén a húsvéti asztalra.

A szokásos reggeli piaci forgalmat ezen a szombaton a kóstolóasztalok lassították: kötözött és szívsonkából, füstölt tarjából és csülökből, darabolt combból, sódérból kínálták magukat gusztusos falatok, mellé fonott és foszlós kalács, főtt tojás is járt. – Ahogy a húsvét közeledik, úgy válik egyre fontosabbá számunkra, hogy olyan helyi termékeket és szolgáltatásokat kínáljunk, amelyek a legjobb minőséget és hagyományt képviselik, mondta el a szombati eseményen Polákovics Marietta, a vásárcsarnok vezetője.

Ezen a témanapon is bemutatták a piac bérlőit, akik évtizedek óta hozzájárulnak annak hangulatához, a minőségi kínálatához, a közösségformáláshoz. – A mai sonkakóstoló esemény kiváló alkalom arra, hogy bemutassuk vásárcsarnokunk húsos üzleteit, és azok különlegességeit, amelyek méltán nyújtanak ínycsiklandó élményt mindenkinek. A Babati és Társa Húsfeldolgozó Kft., a Haladás Kft., és a Jánosháza Hús Kft. évtizedek óta elkötelezett abban, hogy a legjobb minőségű termékeket kínálja vevőiknek.

Nadrai Hús Kft. pedig 2021-től színesíti a vásárcsarnok kínálatát. Munkájuk nemcsak a termékek minőségében, hanem a vásárlókhoz való törődő és segítőkész hozzáállásában is megmutatkozik – mondta el a piacvezető, nem felejtve el megemlíteni a tojásárusokat, mint Gergácz Péter, valamint a Haladás Kft. és Stőgerné Barti Edina kalácsait, melyek pedig tökéletesen illenek a húsvéti ünnepi hangulathoz.

A húsvéti asztal legfontosabb étele a sonka, és nincs jobb annál, mikor ez helyi termelőktől, kisüzemektől, a hagyományos receptúrák és gondos kézműves munka eredményeként kerül az azstalunkra – mondta el Kelemen Krisztián, Szombathely város tanácsnoka, a körzet önkormányzati képviselője, hozzátéve, hogy ez a program nem csak az ízekről szól, hanem a helyi termelők, kisvállalkozások támogatásáról is – nekik köszönhető, hogy egészséges, természetes és ízletes áru kerülhet az asztalunkra. A piac pedig összeköti a vásárlót és a termelőt, így erősítve a helyi gazdaságot is.

A sonkakóstolóhoz zene is járt: a piaci zongorán csendültek fel a dallamok.

 

Az eseményen a piac hűséges bérlői oklevelet vehettek át:

 GERGÁCZ PÉTER - TOJÁS

1990 óta árusít a piacon, a „közvetlenül a termelőtől” gondolat jegyében. Szeret az emberek között lenni, számára a piac az a hely, ahol azonnal lemérheti munkája gyümölcsét, és ahol visszajelzést kap a vásárlóktól. Péter fő profilja a tojásárusítás, családja Acsádon 2000 tojótyúkot gondoz; ezen felül fürjtojást is kínálnak, amely az egészségtudatos táplálkozás egyik csúcsterméke. Kínálatában friss gomba, cseresznye, alma, kiváló minőségű méz és dió is megtalálható. Vásárlói biztosak lehetnek abban, hogy amit Péter standjánál találnak, az helyi, gondosan előállított és friss.
Az évek során a piac sokat változott, de ő mindig kitartóan alkalmazkodott a körülményekhez. A fiatal évekből őrzött emlékei – a vidám, családias légkör és a piaci élet egyszerűsége – meghatározóak számára. Ezeket az értékeket igyekszik ma is megőrizni a Vásárcsarnok mindennapjaiban.
Péter üzenete a jövő piaci termelőinek egyszerű: elhivatottság és kitartás. Hangsúlyozza, hogy a piac nemcsak a család megélhetését biztosítja, hanem a közösségépítés fontos helyszíne is. Ahol az emberek találkozhatnak, helyi termékek vásárlásával támogathatják egymást.

NADRAI HÚS KFT. – SONKA

Sonkakóstoló a piacon! A kóstolón a Nadrai-Hús Kft. is részt vesz, amely egy zalai családi vállalkozás, 2016 óta foglalkozik hús- és hentesáru-kereskedelemmel. Üzleteik Vas és Zala vármegyében találhatóak meg és kínálatukban házias, hagyományos eljárással készült húskészítmények is szerepelnek. Termékeik 80%-a kisüzemi, helyi termelőktől származik, így garantálva a minőséget és a megbízhatóságot.

HALADÁS KFT.

Aki a legfinomabb sonkát keresi a húsvéti asztalra, annak április 5-én a szombathelyi Vásárcsarnokban a helye! 
A piacon a Haladás Kft. büféje és vegyeskereskedése több mint 40 éve a hazai ízek és minőségi termékek otthona. 
Kóstolják meg a hagyományos, prémium minőségű sonkákat! Vásároljanak friss, hazai alapanyagokból készült termékeket! Éljék át náluk a piac igazi hangulatát, ahol a személyes kiszolgálás és a minőség garantált!
Béry Ferenc 1982-ben a piacon bérlőként nyitotta meg a Haladás Kft. büfét, amely azóta is a legfinomabb helyi termékekkel várja a vásárlókat. Ma már lánya, Béry Katalin vezeti a Haladás Kft.-t és továbbra is arra törekszik, hogy a legjobb hazai termékeket kínálja Önöknek. 
Minden alapanyagukat teljes mértékben hazai beszállítóktól szerzik be, ami büszkeségük alapja. Készletüket változatosan, a szezonalitásra fókuszálva állítják össze. Kínálatukban pedig házias ízvilágú hentesáruk, kolbász félék és füstölt termékek sorakoznak, melyek minőségét vásárlóik nap mint nap megerősítik.
A Béry család története nem csupán egy vállalkozás építéséről szól, hanem a generációk örökségének továbbadásáról is. Katalin által vezetett Haladás Kft. büfé és vegyeskereskedés a piac sokszínűségét, a hazai alapanyagokból készült minőségi termékeket és a személyes, közvetlen vásárlói kapcsolatokat testesíti meg. A Béry család már évtizedek óta részese a Szombathelyi Vásárcsarnok életének, ahol a személyes odafigyelés, a minőség iránti elkötelezettség és a hagyományos értékek maradandóan jelen vannak.
Húsvéti kínálatukban a sonkák mellett szerepelnek még a kalácsok is, keressék fel üzletüket, mely a gasztro sarok felé közelítve, a pecsenyéző előtt található! 

JÁNOSHÁZA HÚS KFT. 

Egy különleges sonkakóstolóra várunk a Szombathelyi Vásárcsarnokban, ahol megízlelheted a legjobb minőségű hentesárukat! Jánosháza-Hús Kft. bemutatása:
Jánosházi húsüzemükből 1998-óta kínálják finomabbnál finomabb hentesáruinkat, ízletes füstölt termékeiket, házi kolbászaikat, hurkáikat, és készítik elő sertés tőkehús választékukat. Cégük kisvállalkozás, így, cégként működve mégis elég “nagyok” ahhoz, hogy garantálják, termékeik az előírásoknak megfelelve, ellenőrzött higiéniai körülmények közt készülnek, termékeik összetételét folyamatosan kontrollálva. Mégis, elég “kicsik” tudtak maradni ahhoz, hogy büszkén mondhassák el, immár 27 éve arat sikert a valódi, házias, vidéki ízeket idéző termékkínálatuk. Füstölt húsvéti termékeiket hagyományosan, fával füstölik, a legkiválóbb, hazai alapanyagból készítve. Füstölt comb, füstölt tarja, füstölt csülök, füstölt sódér széles kínálatából tud választani a Jánosháza Hús Kft. és a Haladás Kft. üzleteiben! Kóstolják meg a legfinomabb sonkákat és szerezzenek be mindent, ami szükséges a húsvéti asztalhoz! 


BABATI ÉS TÁRSA KFT.

Április 5-én, szombaton 9 órától a Babati és Társa Húsfeldolgozó Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. is itt van a zongoránál, ahol megkóstolhatók ízletes sonkái! A Babati és Társa Kft. több mint három évtizedes szakmai múlttal és tradícióval rendelkezik, termékeit országosan ismerik és elismerik. Magas minőséget képvisel, a „földtől az asztalig” eredetigazolt és nyomon követhető termékpályája pedig garantálja vásárlói bizalmát és egészségét. A cég alapítója Babati Veronika édesapja, Babati Zoltánm a helyi húsipar egyik emblematikus szereplője. A Babati és Társa Kft. kínálatában olyan hagyományos eljárással készült termékek találhatók, mint a kőfüstölőben érlelt húsáruk, a friss sertéshúsok és a különleges készítmények. A cég kizárólag magyar élősertés állományból dolgozik, ezzel is biztosítva a frissességet és a helyi értékek megőrzését. Számukra a folyamatos fejlődés kulcsfontosságú: az ISO 22000 Élelmiszerbiztonsági és az ISO 14001 Környezetirányítási rendszerek alkalmazásával biztosítják a legmagasabb szintű minőséget. A cég jövőképe a hagyományok és az innováció harmóniájára épül. Minden vásárlójának a legjobbat kívánja nyújtani – generációkon átívelő elhivatottsággal. 
A húsvét nem telhet el minőségi sonka nélkül – kóstolj bele Te is a hagyomány és innováció találkozásába!

STŐGERNÉ BARTI EDINA – KALÁCSOK

Április 5-én 9 órától nemcsak a legfinomabb sonkák, hanem Stőgerné Barti Edina is vár benneteket egy szelet hagyományos, omlós húsvéti kaláccsal! Edina már két évtizede szolgálja ki a Szombathelyi Vásárcsarnok látogatóit, a Ferrosüt Kft. termékeivel hozva el a házias ízeket. Klasszikus péksüteményei és szezonális különlegességei – például a húsvéti kalács – mindig nagy népszerűségnek örvendenek.
Nála nemcsak a friss pékáru, hanem a barátságos szó is garantált. Nem véletlen, hogy visszatérő vásárlói – különösen a nyugdíjas törzsvendégek – szeretettel szólítják „kis Edinám”-nak.
Húsvéti ajánlatában szerepel foszlós kalács, fonott kalács, kakaós kalács többféle kiszerelésben, valamint édes és sós teasütemények, melyekre előrendelést is felvesznek. 


 

kapcsolódó cikkek
Édes ízek és szerelmes dallamok a szombathelyi piacon
Édes ízek és szerelmes dallamok a szombathelyi piacon
Február 14-én, Valentin-napon fánkkóstolóval és élőzenével várta látogatóit a városi vásárcsarnok. Miközben sült az édes tészta, Mészáros Gábor, a Lord egykori billentyűse a szerelmes zenei kívánságokat teljesítette.
Mézárusát gyászolja a szombathelyi piac
Mézárusát gyászolja a szombathelyi piac
Kiváló méhész volt, híve volt a természetes életmódnak és gyógymódoknak.
címkék
kapcsolódó cikkek
Édes ízek és szerelmes dallamok a szombathelyi piacon
Édes ízek és szerelmes dallamok a szombathelyi piacon
Február 14-én, Valentin-napon fánkkóstolóval és élőzenével várta látogatóit a városi vásárcsarnok. Miközben sült az édes tészta, Mészáros Gábor, a Lord egykori billentyűse a szerelmes zenei kívánságokat teljesítette.
Mézárusát gyászolja a szombathelyi piac
Mézárusát gyászolja a szombathelyi piac
Kiváló méhész volt, híve volt a természetes életmódnak és gyógymódoknak.
Savaria Fórum 34. évfolyam 9. szám - 2025.04.07.
Savaria Fórum 34. évfolyam 9. szám - 2025.04.07.
legolvasottabbak
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Ausztria: több határátkelőn fertőtlenítő szőnyegen kell áthajtaniuk a járműveknek - a kőszegi is érintett
A ragadós száj- és körömfájás vírus miatt péntektől fertőtlenítési intézkedéseket vezettek be Ausztriában a nyitva lévő határátkelők egy részén a járműveknek fertőtlenítő szőnyegen kell lassan áthajtaniuk belépéskor, ami csúcsidőben lassíthatja a forgalmat. A nagy határlépő pontokon az osztrák hadsereg is segítséget nyújt a hatsóágoknak.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.
Itt mérik a rendőrök a sebességet a Speedmarathon során
Április 9-én 6 órától 24 órán keresztül az összes traffipax élesben üzemel a vármegyénkben, sőt az egész országban, olvasható a Vas vármegyei rendőrség Facebook-oldalán.
Dr. Varga Adrienn gyermekorvos Szombathely rendelési idő
Dr. Varga Adrienn gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.
legfrissebbek
REDMAN tulajdonképpen én vagyok - megnyílt Szendiszücs István új tárlata a Berzsenyi könyvtárban
A Berzsenyi könyvtár első emeletén nyílt tárlat képein macskák, madarak, őrangyal, Noé vagy éppen az ördög lép elő szereplővé a szuggesztív, képregényszerű alkotásokon, melyeket a fő alak, a piros micisapkás alterego fűz össsze valami különös, könnyedségében is létkérdéseket karcolgató univerzummá. 
Programajánló – Szombathely: Spartan Race, virágkötő verseny, koncertek és nyuszis kézműveskedés
Az április 12-ei és 13-ai hétvégén sem kell unatkozniuk a Szombathelyen élőknek, többféle programlehetőséget kínálnak a szervezők. A jövő hét is tartogat érdekességeket.
Már nagyon várták a tavaszt: 30 szombathelyi óvodás rajzát díjazták a városházán
Gyerekzsivajtól volt hangos a szombathelyi városháza, az óvodapedagógiai szakmai nap keretében ugyanis rajzpályázatot hirdettek „Várom a tavaszt” címmel. 296 szombathelyi ovis rajzolta meg, mennyire várta már a tavaszt, közülük pedig 30-an oklevéllel és ajándékokkal térhettek haza, a rajzokat pedig a városháza aulájában állították ki, ahol április 25-ig bárki megcsodálhatja őket.
Visszatér a tavaszi idő a hétvégén
Pénteken még többfelé lehet eső, zárpor és a szél is olykor viharossá fokozódik, majd szombattól már jellemzően napos idő várható és a hőmérséklet csúcsértéke is 20 Celsius-fok körül alakul, bár a szél még olykor élénk lehet - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből.
Ismerem a technikai környezetemet: diákok versengtek az egyetemen
„Ismerem a technikai környezetemet” címmel tartottak ma versenyt általános iskolásoknak az ELTE Savaria Egyetemi Központban. A versenyt immár hetedik alkalommal hirdették meg olyan diákoknak, akik fontosnak találják a környezetünkben található megmunkálható anyagokat.